Wärdshusets historik

Restaurang, konferens & hotell - vackert belägen vid Göta Kanal

Motala Verkstads Värdshus

Motala Verkstads Värdshus uppfördes år 1828. Värdshuset var ursprungligen avsett att betjäna verskstadens yngre tjänstemän och elever med mat och husrum, de som inte hade eget hushåll. Rangordningen var ganska strikt vid den här tiden vilket gav sig utryck i att tjänstemännen fick äta på övre vånningen medan eleverna fick hålla till på den nedre. Likaså skulle Värdshuset hålla patienterna vid verkstadens sjukstuga med tre mål mat per dag

Värdshuset användes också av bolagsledningen för representationsändamål, både vad beträffar affärsmiddagar och företagsbesök. Värdshuset har under alla år behållit sin karaktär och används än i dag som Värdshus. År 2000 övergick Värdshuset i privat ägo.

Kommentar: Namnet Berggrens Källare kommer sig av av att dåvarande kamrer Berggren i slutet av 1940-talet sadlade om och öppnade en krögarverksamhet i källarvåningen.

Har du frågor, fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig

Telefontider

Vardagar 10:00 - 12:00 15:00-18:00
Lördagar 13.00 - 16.00
Söndagar 10-12:00 (Dec)

*Obs - Begränsad tillgänglighet under julborden...

Kontakta oss

Verkstadsvägen 91, Motala
Telefon: 0141-505 90 

E-post: info@berggrenskallare.se

Ambassadörer för Belgoklubben
Kort om Berggrens Källare

Motala Verkstads Värdshus uppfördes år 1828 och är en av Sveriges äldsta krogar. År 2000 övergick verksamheten i privat ägo och sedan dess har det serverats fantastisk mat, dryck och underhållning.

Copyright © 2015 Berggrens Källare , all rights reserved   |   » Sitemap   |   » Cookies